Nxt-Txt : Award voor jonge schrijvers uit de Eurregio Maas Rijn

Nxt-Txt : Award voor jonge schrijvers uit de Eurregio Maas Rijn

november 13, 2018 Uncategorized 0

NXT TXT is een literatuurprijs voor jonge schrijftalenten tussen de 15 en 25 jaar oud die wonen in de Euregio Maas-Rijn. Dit gebied omvat drie landen en drie talen (Duits, Frans en Nederlands). Het gaat om de regio’s Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen.

nxt-txt: Award voor jonge schrijvers uit de Euregio Maas-Rijn

Euregio Kultur e.V.

Het project is in het leven geroepen om het literaire talent van jongeren te ontdekken én door te ontwikkelen. Iedereen tussen de 15 en 25 jaar mag deelnemen door prozateksten in te zenden in de eigen moedertaal (Nederlands, Frans of Duits), met een omvang van maximaal 2500 woorden.  Afhankelijk van het aanbod van deelnemende scholen hebben scholieren de mogelijkheid hun teksten in de context van het onderwijs of in werkgroepen op school te maken. Daarnaast biedt NXT TXT op scholen of op andere locaties workshops aan om het talent van scholieren verder te ontwikkelen.

Behalve dat een mooie prijs te winnen valt, namelijk een high end laptop voor de eerste plaats en boekenbonnen ter waarde van 100 en 50 euro voor respectievelijk de tweede en derde plaats, worden de winnende teksten ook vertaald naar de beide andere talen en samengebracht in een publicatie. Een professionele jury beoordeelt de teksten aan de hand van criteria als stijl, spanningsopbouw, originaliteit en fantasie.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via info@nxt-txt.eu. De definitieve tekst moet uiterlijk 30 december 2018 zijn ingezonden. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in maart 2019.

NXT TXT is een project van Stichting Euregio Maas-Rhein in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg, het Letterkundig Centrum Limburg, het Maison des Langues Luik, het Literaturbüro in der Euregio Maas-Rhein e.B. und dem Euregio Kultur e.V.